• Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
Press Kit 

Maya's muziek is poëtisch en doordringend met een licht randje.

pers foto's
Blackbird

Blackbird cover art

Muziek
Videos
Bio

Maya is een 19-jarige singer-songwriter en tweedejaars student aan het Utrechts Conservatorium. Ze begon met zingen zodra ze uit het ei kwam, speelt piano sinds haar 5e en leerde zichzelf gitaar spelen. Op 13-jarige leeftijd schreef ze haar eerste eigen nummer. Sindsdien weet ze het zeker: muziek is haar passie en missie. Ze timmert hard aan de weg om haar dromen waar te maken. Sinds 2017 treedt Maya vaak op, eerst lokaal in Veenendaal en nu in Ede, Utrecht en omstreken. In 2020 stond ze in de finale van de internationale Young Songwriter wedstrijd en won ze Kunstbende Utrecht met haar animatiefilm.

 

Maya’s muziek is poëtisch en doordringend met een licht randje. Muziek is haar uitlaatklep en middel om te reflecteren en verwerken. De emotie in haar liedjes komt aan bij de luisteraar en kan tot tranen toe ontroeren. Ze wil het publiek inspireren en kracht geven om jezelf te zijn en te creëren. Haar muziek valt in de genres singer-singwriter, indie-pop en folk-pop. Belangrijke elementen voor haar zijn catharsis, bewustwording, dankbaarheid en hoop.

 

Maya is geïnteresseerd in het verbinden van kunstdisciplines. Ze doet dat door het maken van multidisciplinair werk, zoals videoclips, animaties en performance kunst.

 

In augustus 2020 bracht ze haar debuut EP uit. Een succesvolle release met radio play, interviews en media-aandacht. Op 5 maart bracht Maya haar single ‘Blackbird’ uit, samen met een bijzondere videoclip: in samenwerking met kunstenaar en haar moeder Joyce Willemse.

Pers links

3voor12 Gelderland

 

RTV Utrecht - gefilmd interview ft. Joyce Willemse

 

De Gelderlander - interview

AD - interview

In De Buurt - interview

MAAK Veenendaal - podcast

Eigen & Wijs - krant interview

Utrechts Conservatorium

Contact